11.11.16

Окупанти вимагають надати Донбасу особливий статус

У міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що Київ має надати особливий статус Донбасу, а також провести амністію та вибори.

Про це заявив заступник голови МЗС РФ Володимир Тітов.

Сьогодні, 11 листопада, відбулась зустріч заступника глави МЗС РФ Володимира Тітова зі статс-секретарем МЗС ФРН Маркусом Эдерером. Сторони обговорили перспективи вирішення ситуації на сході України. Зокрема представник російського МЗС заявив про необхідність закріплення особливого статусу Донбасу в Конституції України.

«В ході обговорення міжнародної проблематики особливий акцент був зроблений на розгляді питань ОБСЄ в контексті німецького головування в цій організації і підготовки РМЗС ОБСЄ на початку грудня в Гамбурзі. Щодо перспектив вирішення внутрішньоукраїнської кризи з російської сторони був підтверджений безальтернативний характер мінських домовленостей, згідно з якими Київ взяв на себе зобов'язання надати Донбасу особливий статус, закріпивши його в конституції України, прийняти закон про амністію, провести місцеві вибори», - зазначили в російському МЗС.