25.05.17

«Батьківщина»: Земельна реформа від влади – це справжня афера

Так звана земельна реформа, яка сьогодні активно насаджується урядом, коаліційними депутатами та президентом, насправді є земельною аферою.


Про це під час виступу від фракцій у парламенті заявив народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко.

Вадим Івченко нагадав, що «Батьківщиною» розроблено законодавство щодо трансформації аграрного устрою, Верховна Рада ухвалила закон про стимулювання розвитку сімейних ферм, але це все так і не знайшло відображення в бюджетному кодексі.
Усвідомлюючи прірву між пересічним українцем та урядом з президентом, «Батьківщина» розпочала збір підписів проти продажу землі. На сьогодні 500 тис. людей уже підтвердили ставлення щодо земельної афери можновладців.

Вадим Івченко закликав людей долучитись до цієї акції, адже тільки разом ми зможемо захистити свою країну.

В свою чергу, народний депутат від «Батьківщини» Олексій Рябчин наголосив на тому, що завдяки перешкодам, створеним аграрним лобі великих землевласників, прогресивні екологічні законопроекти ще з минулого року могли б працювати на користь громадян, але цього не відбулося.

Олексій Рябчин наголосив, що екологічні законопроекти допомагають вирішити проблеми, пов’язані із забрудненням довкілля, захищають порядних інвесторів і спрямовані на те, щоб збалансувати інтереси громади з інтересами великих бізнесів, «які не бажають вкладатися в екологію, які засмічують довкілля, роблять скотомогильники через що страждають люди». Також він нагадав, що Проект Закону про стратегічну екологічну оцінку  № 6106, співавторами якого є народні депутати від «Батьківщини» Олексій Рябчин та Ігор Луценко, Верховна Рада ухвалила за основу, «за» проголосував 231 народний депутат.

Нагадаємо, що  «Батьківщина», попри заборону суду проводити Всеукраїнський референдум про заборону продажу сільськогосподарської землі, ініціювала Всенародний референдум і збере необхідну кількість підписів за продовження мораторію на заборону продажу сільськогосподарської землі. В тому числі і для того, щоб продемонструвати президенту, і нагадати, що він живе в парламентсько-президентській країні. Долю української землі мають вирішувати всі українці, а не лічені можновладці.