04.08.24

Порошенко не перешкоджав Деркачу координувати дії агентурної мережі в Україні в обмін на ведення бізнесу у РФ


Петро Порошенко за часів свого президентства не заважав агенту спецслужб РФ та екснардепу Андрію Деркачу координувати дії великої агентурної мережі в Україні. В обмін на це Путін дозволяв лідеру "Євросолідарності" вести бізнес в Росії. Про це заявив блогер Сергій Іванов.

"Домовленості Деркача з Порошенком полягали в наступному: Путін дозволяв Петру вести бізнес у Росії, Петро не заважав Деркачу координувати дії великої агентурної мережі в Україні. Як і Медведчук, Деркач мав недоторканий статус і будував російську агентурну мережу, будучи надійно прикритим адміністрацією Порошенка та ГПУ. Через Медведчука Порошенко вирішував бізнес-питання з Путіним, через Деркача підтримував зв’язки з російськими спецслужбами. Лише вдумайтесь: ідентифікований російський агент мав свою телерадіокомпанію "ЕРА", яка мовила на головному телеканалі країни, радіостанцію, газету і низку інтернет-ресурсів", - пише Іванов.

На думку блогера, Деркача та Порошенка пов’язували тісні стосунки, попри те, що США офіційно визнали екснардепа російським агентом.