13.03.24

Угорщина викликала посла США після заяви Байдена про зустріч Орбана і Трампа

Угорщина викликала посла США через заяви президента Джо Байдена про угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана, що він "прагне диктатури". Про це повідомляє Reuters з посиланням на МЗС Угорщини.

Глава МЗС Угорщини назвав заяви Байдена про Орбана "брехнею" і "серйозною образою". Він наголосив, що такий погляд на угорського прем'єр-міністра є проблемою для двосторонніх відносин між Угорщиною і США.

Такий спосіб мислення президента та адміністрації Демократичної партії (США - ред.) є важким тягарем для наших двосторонніх відносин

Після виступу МЗС Угорщини, речник посольства США зазначив, що посол завжди готовий обговорити стан демократії в Угорщині з угорським союзником.

Нагадаємо, що президент Джо Байден розкритикував Дональда Трампа за зустріч з Віктором Орбаном, вважаючи, що угорський прем'єр-міністр "шукає диктатури". Раніше Орбан зустрівся з Трампом у Флориді.

Також відомо, що зустріч Орбана і президента України Володимира Зеленського не відбудеться, допоки Київ не поверне права угорській національній спільноті на Закарпатті. Глава МЗС Угорщини вважає, що українська сторона не конструктивно відреагувала на вимоги Будапешта.