07.02.17

Нардеп вважає дивним, що політики іншої країни розповідають, кого вважати героями Україні


Смішно вважати, що постать Степана Бандери є перешкодою для української євроінтеграції. Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив народний депутат України Андрій Іллєнко.


"Ця заява не має ніякого відношення до реальності, - вважати, що постать Бандери є якимось нібито перешкодою до євроінтеграції. Це, на мій погляд, смішно. Насправді, проблеми, пов'язані з євроінтеграцією ніяк не стосуються політики історичної пам'яті і власне, якщо так вже ставиться питання, то як же Польщі прийняли в Євросоюз після концтабору Береза-Картузька, або операції "Вісла", або політики ратифікації. І нічого, нормально. А Бандера концтаборів не будував. Він, до речі, сидів якраз у концтаборі Береза-Картузька у міжвоєнній Польщі", - сказав Іллєнко.

Нардеп вважає дивним, що політики іншої країни розповідають, кого в Україні вважати героями.

"Взагалі, мені здається, що таку заяву не шкодить Україні, а Польщі. Мені, чесно кажучи, дивно, що нам політики з іншої країни розповідають про нашу внутрішню політику, кого нам вважати героями. Ми ж не розповідаємо полякам, кого їм вважати героями", - зазначив нардеп.

Раніше польський політик Ярослав Качинський провокативно заявив, що Україна не ввійде в Євросоюз, поки буде підтримувати культ особистості, створений навколо Степана Бандери.